Vildmarksupplevelser

Orrspel På Land och Vatten

Orrspelsmorgon

Orrspelsmorgon
April-maj kan du få uppleva Orrarnas magnifika spel. Vi går ut några timmar en kväll, eller så övernattar vi i en tältkåta ute i vildmarken. Vi lyssnar och spanar efter de mangefika tupparnas spel. Ofta får vi även se andra djur som tjäder, ripa och älg.

Bäversafari
Vi går längs rinnande vatten och spanar på de mytomspunna bävrarna. Kvällen är den bästa tiden att få se dem. Vi stannar även och kokar en kopp kaffe över öppen eld, med lättare tilltugg.

Skogsvandring
Upplev vår unika och omväxlande natur. Vi gör en vandring genom landskapets olika biotoper. Tittar efter djurspår och kanske får vi se skogens konung, älgen. Vi tittar även på växter och på en del platser kan man även se gamla både forn- och kulturlämningar. Vandring från någon timme till hel dag.

Hjortronsafari
Under andra halvan av juli och till mitten av augusti så är det tid att plocka skogens guld, på dessa breddgrader. Vi guidar er ut på hjortronmyrarna. Hur och var de växer varierar från år till år. Allt beroende på hur väder och vind har varit under våren och sommaren. Naturligtvis får ni med er hem en burk hjortronsylt, som ni kan förgylla något speciellt tillfälle med. Räkna med en halv eller hel dag. Vi guidar hela sommaren, även om det inte är säsong för just plockningen.

På skogsskidor
Vi åker på gamla beprövade skogsskidor genom snön. Vintern är en speciell tid då djurens alla spår avslöjas så lätt.Vi glider fram genom skogen under de snötyngda träden. Naturens skepnad är en helt annan under de kalla vinter månaderna. Vi stannar för en riktig skogshuggarlunch ute vid en lägereld någon stans.

Trapperstigen
Följ med på en riktig trapperstig. Här finns det fällor och fångstredskap av olika modeller. Hur ska de placeras, vad de används till osv. Även en del gamla fångstmetoder från förr visas. Har vi turen med oss så kanske vi även får vittja någon fälla.

This post is also available in: Engelska