Jakt

Älgjakt med löshund

– En jaktupplevelse i Swedish LaplandÄlgjakt swedish lapland

På Land och Vatten hälsar dig varmt välkommen till en traditionell älgjakt i hjärtat av Norrbottens skogsland. Campen ligger cirka 90 km (1 timmes bilväg) väster om Luleå Airport.

Jaktområdet på 1 550 hektar är delvis kuperat och skiftar mellan öppna hyggen och gammal skog. En typisk norrländsk biotop med myrar och bäckar inbäddat mellan bergen. Marken består av tallhed och klippterräng, raviner, små skogstjärnar och myrområden.

Vi på Land och Vatten strävar alltid efter att du som jaktgäst ska få en viltrik och spännande jaktupplevelse där du som gäst alltid står i centrum. Jakten bedrivs som löshundsjakt, passjakt, lockjakt eller med hundförare.

Väl mött!

Dag 1:

Jaktgästerna anländer till vildmarkscampen i Nattberg där inkvartering och genomgång av jaktdagarna följer. Kvällen bjuder på gemensam middag samt en kortare utbildning i lockjakt följer.

Dag 2-4:

Efter en arla frukost beger vi oss med bil ut till jaktmarkerna. Väl på plats kommer du som gäst att både jaga från pass men även tillsammans med hundförare. Självklart kommer även era nyvunna kunskaper i älglock att komma till pass. Jakten sker under ljusets alla timmar med avbrott för fika och utomhuslunch. Väl tillbaka på campen bjuds på middag, bastu- och trätunnebad.

Dag 5:

Nu har vi möjlighet att ta en välförtjänt sovmorgon vartefter frukost och genomgång av de gånga jaktdagarna följer. Efter utcheckning kan så återfärden mot hemdestination ske.