Sommarfiske

Flugfiske i övre Piteälven

Fiska i klassiska flugfiskevatten. Med hjälp av forsrännarbåtar tar vi oss fram längs älven, till platser man annars ej kan nå. Piteälven – Vildmarksälven skiljer sig fån landets övriga älvar, genom att endast ¼ är bebodd och hela ¾ av sträckan är ren vildmark. Från Storforsen, som är norra Europas största obunden fors, till källflödena vid den norska gränsen, finns det endast 40 fast bofasta personer.

 Vi är omgivna av en trolsk miljö, där inte minst Gunnar Westrin, hämtat inspiration till många av sina böcker. Vi gör strandhugg längs älven, där vi bor i en gemytlig tältkåta. Bitvis delar älven upp sig i flera fåror med holmar emellan, så det finns gott om spännande platser att blöta flugan i. Harr och Öring är det vi fiskar efter i första hand. All Öring ska gå tillbaka i älven och när det gäller Harr så är det ett mini mått på 30cm. Vi praktiserar dock Catch and release.

Bästa tiden för fiske är juli och augusti.

Vi skräddarsyr paketen efter kundens önskemål. Är det endags fiske, eller kanske en veckas fiske? Kombinerat olika sorters fiske? Osv

Flugfiske
Lennart kan lära dig grunderna i flugfiskets ädla konst. Vi fiskar i allt från mindre rinnande vatten till de större älvarna.
Ta kontakt med Lennart och tala om vad du önskar så ordnar han det.

Fiska abborre och gädda
Vi fiskar efter abborre och gädda i någon närbelägen sjö. Lunchar ute och avslutar dagen med fika. Fiskeutrustning, fiskekort, lunch, fika och guide ingår. Tiden maj-okt öppet vatten.

VIP-fiske i egen tjärn – Fångst garanti
I Nattberg kan du fiska ostört i eget vatten. Här finns det rikligt med regnbåge, harr och öring. Gruppen har fångstgaranti. Fiskeutrustning finns att låna. Sedan så väntar lunch eller middag i Nattbergsstugan. Kombinera det gärna med bastu och badtunna.

 En stilla kväll på sjön
Det finns stora möjligheter till fiske på abborre och gädda. Hör av er med önskemål!

This post is also available in: Engelska